Hvorfor kan skoler få lov til at negligere børns ønske om fritagelse for badet?

Hvorfor er der så mange skoler, der bliver ved at påstå, ”hos os er der ingen, der har problemer med at skulle fællesbade”. Der er endda skoler, der forsøger at hindre problematikken om det tvungne bad, bliver diskuteret i forældregruppen.

Utroligt, når undersøgelser har vist, at op til 30 % af eleverne har problemer med badet. Hvordan kan man som forældre have tillid til den skole, der ikke vil anerkende et problem, der i så høj grad påvirker elevernes trivsel? Hvilke andre problemer lukker disse skoler så også øjnene for?

Flere forældre har fortalt, at de slet ikke tør/magter at tage problematikken op på deres skole, selv om deres egne børn ikke ønsker at deltage i badet efter idræt.

I stedet opfordrer de deres børn til at glemme håndklæde og måske endda gymnastik tøj. (Forældre vil jo nødig beskyldes for, at de opdrager deres barn forkert, bare fordi de respekterer deres barns ret til at bestemme over egen krop.)

Men ovenstående glemsomhed hjælper desværre ikke, hvis den pågældende skoleleder er fanatisk tilhænger af badet og blottelse af den nøgne krop, for så sørger han selvfølgelig bare for, at skolen bruger penge på håndklæder og ekstra gymnastik tøj, som eleverne så kan blive tvunget til at benytte.

Uhyrligt, når vi ustandselig hører, at folkeskolerne mangler penge. Hvorfor i alverden vælger de så at bruge ressourcer på sådan noget latterligt pjat? Alle har i dag mulighed for bad der hjemme. (Tilfør i stedet de ekstra ressourcer til ældreplejen, så vi som minimum kunne tilbyde alle ældre hjælp til et ugentligt bad)

Folkeskolerne burde støtte op omkring de elever, der takker NEJ til badet.

Folkeskolen burde vise og lære eleverne, at de selvfølgelig bestemmer over deres egen krop og har reelt indflydelse i skolen. For underligt nok har eleverne indflydelse og medbestemmelse på alt. Undtagen lige badet efter idræt!!!!

Lad mig desuden lige pointere, at der kan være rigtigt mange grunde til, at eleverne ønsker at fravælge badet efter idræt. Både blufærdighed, dårlig trivsel i klassen (ville du vise dig nøgen, sammen med mennesker, du ikke bryder dig om?) gamle og uhygiejniske baderum.

Hvorfor skal børn og deres forældre overhovedet give en begrundelse for at få lov til at sige ”nej tak” til badet efter idræt?

Gør badet frivilligt nu. Tvang hører ikke hjemme i folkeskolen.

 

Hvorfor vil Børnerådet og Børns Vilkår ikke hjælpe?

 

Hvorfor vil Børnerådet og Børns Vilkår ikke støtte op om, at badet efter idræt bør være frivilligt. Tvang hører ikke hjemme i den danske folkeskole.

I skrivende stund har omkring 2.000 mennesker med en underskrift støttet op omkring et NEJ TAK til tvunget bad i folkeskolen.

Med deres hjælp er det igen lykkedes at få gang i debatten omkring det tvungne bad.

Så et stort tak til dem.

Det kræver nemlig sin mand/kvinde i dagens Danmark at turde kæmpe for børn og unges ret til blufærdighed og deres ret til at have deres krop for dem selv.

Hver gang debatten om det tvungne bad kommer i medierne, skal vi lægge øre til dumsmarte bemærkninger som:

Curling børn”.

Men børn der forsøger at sige “Nej Tak“ til badet i folkeskolen, skal virkelig have hår på brystet og kunne klare sig selv. Ellers vil de psykisk bukke under for al den modstand, de møder.

“Stinkende unger”

Utroligt, hvis børn og unge ligefrem kommer til at stinke af at være i bevægelse i de ca. 45 minutter, en idrætstime varer. I dag møder børn op i skolen nyvasket og iført rent tøj, og ellers var det jo bare her, lærerne skulle gribe ind. Men det er i øvrigt heller grunden til, at børn og unge bliver tvunget i bad. Tvangen er opstået, fordi der er nogle “meget kloge hoveder” der har fundet ud af, at det er godt for børn og unge, at lade sig belure under bruseren. Det skulle eftersigende være meget lærerigt “for ellers ved de stakkels børn jo ikke, hvordan den nøgne krop ser ud.” Mon disse såkaldte “kloge hoveder” har hørt om Ipaden og internettet? Til orientering er det ikke kun modeller og deltagerne i Paradise Hotel, der optræder let påklædt eller nøgen på nettet.

“Børns blufærdighed er noget forældrene har påduttet dem”

Et barn kan sagtens have et ønske om at måtte have sin krop for sig selv, uden det er noget, de er blevet “påduttet” af deres forældre.

“Vi tog sgu heller ikke skade af at blive tvunget i bad”

Til det kan jeg kun sige “jo I gjorde”. Men vi ved jo også, at dem der selv krænkes som børn, selv har stor risiko for at blive krænker. Så det kan vel ikke være anderledes. Stop derfor tvangen nu.

Så er der selvfølgelig straks nogle, der mener at:

Der er ikke tale om krænkelse, blot fordi et barn tvinges i bad”

Men vi voksne kan vel ikke bestemme, hvornår et barn har lov til at føle sig krænket? Er det noget den, der krænker, bestemmer?

Jeg ved ikke, hvilke typer af mennesker, der har behov for at komme med bemærkninger som ovenstående.

Desværre fylder de bare meget i den offentlige debat omkring det, at badet burde være frivilligt. I virkeligheden er de bare symbolet på, at den danske tolerance overfor minoriteter ikke rækker særligt langt.

Det frisind vi er så stolte af, har vi fuldstændigt misforstået. Vi er ikke frisindede, når vi ikke kan acceptere, at andre mennesker kan have en anden personlig grænse end os selv.

Der er jo ingen, der forsøger at forbyde badet efter idræt, men badet bør være frivilligt.

Nu håber jeg bare på, at der snart er nogle af de organisationer, der normalt praler af at varetage børns rettigheder, der vil komme ind i kampen om, at badet skal være frivilligt for alle elever.

Jeg tænker fx på Børnerådet og Børns Vilkår. De plejer da at have en holdning til, at børn skal have rettigheder.

Hvorfor vil de så ikke arbejde for, at børn og unge skal have rettigheder i forhold til at kunne bestemme, om de vil deltage i noget så gammeldags og oldnordisk som et fælles bad?

Derfor denne opfordring til Børnerådet og Børns Vilkår:

Kom nu med ind i kampen og tving vores politikere til at ændre den nuværende lovgivning, så det bliver obligatorisk for alle skoler at gøre badet frivilligt.”