Hvorfor kan skoler få lov til at negligere børns ønske om fritagelse for badet?

Hvorfor er der så mange skoler, der bliver ved at påstå, ”hos os er der ingen, der har problemer med at skulle fællesbade”. Der er endda skoler, der forsøger at hindre problematikken om det tvungne bad, bliver diskuteret i forældregruppen.

Utroligt, når undersøgelser har vist, at op til 30 % af eleverne har problemer med badet. Hvordan kan man som forældre have tillid til den skole, der ikke vil anerkende et problem, der i så høj grad påvirker elevernes trivsel? Hvilke andre problemer lukker disse skoler så også øjnene for?

Flere forældre har fortalt, at de slet ikke tør/magter at tage problematikken op på deres skole, selv om deres egne børn ikke ønsker at deltage i badet efter idræt.

I stedet opfordrer de deres børn til at glemme håndklæde og måske endda gymnastik tøj. (Forældre vil jo nødig beskyldes for, at de opdrager deres barn forkert, bare fordi de respekterer deres barns ret til at bestemme over egen krop.)

Men ovenstående glemsomhed hjælper desværre ikke, hvis den pågældende skoleleder er fanatisk tilhænger af badet og blottelse af den nøgne krop, for så sørger han selvfølgelig bare for, at skolen bruger penge på håndklæder og ekstra gymnastik tøj, som eleverne så kan blive tvunget til at benytte.

Uhyrligt, når vi ustandselig hører, at folkeskolerne mangler penge. Hvorfor i alverden vælger de så at bruge ressourcer på sådan noget latterligt pjat? Alle har i dag mulighed for bad der hjemme. (Tilfør i stedet de ekstra ressourcer til ældreplejen, så vi som minimum kunne tilbyde alle ældre hjælp til et ugentligt bad)

Folkeskolerne burde støtte op omkring de elever, der takker NEJ til badet.

Folkeskolen burde vise og lære eleverne, at de selvfølgelig bestemmer over deres egen krop og har reelt indflydelse i skolen. For underligt nok har eleverne indflydelse og medbestemmelse på alt. Undtagen lige badet efter idræt!!!!

Lad mig desuden lige pointere, at der kan være rigtigt mange grunde til, at eleverne ønsker at fravælge badet efter idræt. Både blufærdighed, dårlig trivsel i klassen (ville du vise dig nøgen, sammen med mennesker, du ikke bryder dig om?) gamle og uhygiejniske baderum.

Hvorfor skal børn og deres forældre overhovedet give en begrundelse for at få lov til at sige ”nej tak” til badet efter idræt?

Gør badet frivilligt nu. Tvang hører ikke hjemme i folkeskolen.