Dansk lovgivning opildner til psykisk vold i folkeskolen

Kære folketingsmedlem

Dansk lovgivning opildner til psykisk vold i folkeskolen.

Vil du være med til at hindre det?

Hvis ja, så stem for en lovændring, så børn ikke længere kan tvinges i bad efter idræt.

Tvangen omkring badet efter idræt legaliserer, at skoleledere, lærere og pædagoger håner og mobber de børn og unge, der værger sig for at skulle deltage i et fællesbad.

Denne personalegruppe inden for den offentlige administration har via dansk lovgivning fået fuldmagt til at glemme alle hensyn til det enkelte barn, og har fået ret til at overfuse børnene verbalt, hvis de forsøger at takke nej til fællesbadet.

Denne gruppe af voksne mennesker forsvarer deres overgreb med, at det ikke er krænkende, at bede børn tage et bad. Måske ikke. Men det bliver krænkende, når den voksne ikke vil acceptere, at barnet siger nej.

Det pædagogiske personale må ikke bruge fysisk vold til at få børnene i bad, men skal det fortsat have mulighed for at bruge psykisk vold i Danmark?

Danmark har underskrevet FN`s børnekonvention, som sidestiller fysisk og psykisk vold, så derfor bør denne tvang stoppes nu.

Nogle af jer mener måske, at der er tale om overdrivelse at kalde tvangen omkring badet for psykisk vold, men definitionen på psykisk vold er:

” Psykisk vold er alle måder at skade, skræmme eller krænke på, som ikke er direkte fysiske i sin natur, eller måder at styre eller dominere andre på ved hjælp af bagvedliggende trusler.”

Vores børn og unge bliver truet med:

”at komme op til inspektøren”

(Hvordan mon et stille og genert barn har det efter denne trussel?)

”de andre børn vil ikke sidde ved siden af dig, når du ikke tager bad, for så kommer du til at lugte”

(Mon ikke alle vores børn i dag har mulighed for at tage bad derhjemme? Men helt urimeligt, at de blufærdige børn på denne måde skal gøres til mobbeofre)

”du kan ikke være med i fællesskabet, hvis du ikke deltager i badet”

(Man må da håbe, at fællesskabet i vores folkeskole består af mere end af et bad)

”du skal tage bad, for det står i loven”

(I folkeskolen lærer børnene ellers at stille spørgsmål til det bestående og til, at de har medbestemmelse og indflydelse. Hvorfor skal de ikke have medbestemmelse, når det gælder noget så privat som deres nøgenhed?)

”du skal ikke tro, du er noget særligt og kan slippe”

(Børnene bliver nedgjort og tvunget til bad og omklædning under forhold, som voksne ikke ville finde sig i.

Ja, man tror, det er løgn, at sådan noget kan foregå i dagens Danmark.

Hvad med børns medbestemmelse og rettigheder?

Skal børn og unges fundamentale rettigheder negligeres af hensyn til noget, der bliver forsvaret med ”at være gammel dansk tradition?” Hvor stammer denne tradition fra? Mine forældre havde ikke mulighed for at tage bad, da de gik i skole.

Vil du acceptere, at børn og unge fortsat skal krænkes af hensyn til ”dansk tradition”?

Jeg ved, at personalet i undervisningsministeriet får mange henvendelser fra desperate forældre, som ikke kan forsvare og skåne deres børn, når disse udsættes for tvang og ydmygelser omkring badet.

Ret evt. henvendelse til X fra Undervisningsministeriet. Han vil være i stand til at bidrage med yderligere oplysninger omkring denne problematik.

Se desuden disse link som belyser problemet:

http://sfsmith.dk/blufaerdige-born-lider-i-skolens-hverdag/

http://folkeskolen.dk/518053/flere-elever-frygter-faellesbadet

http://teakl.wordpress.com/2009/10/28/bluf%c3%a6rdighedskr%c3%a6nkelse/

Håber du vil være med til en hurtig lovændring, der gør badet efter idræt frivilligt?

Med venlig hilsen